Krasinec 55, 8332 Gradac
Gostišče-Kapušin-o-nas

GOSTIŠČE KAPUŠIN, GOSTIŠČE Z DOLGOLETNO TRADICIJO!

Nekaj malega o nas

KDO SMO?

Smo družinsko gostišče z dolgo tradicijo, ponujamo vrhunsko kulinariko, imamo bogato ponudbo uveljavljenih belokranjskih in slovenskih vin ter someljejsko strežbo.

Gost lahko opazi izoblikovan lasten, hišni slog gastronomije, ki je sinteza belokranjske dediščine in različnih inovacij ter vplivov regionalnih okolij.

Gostilna-kapusin-o-nas kdo smo
Gostišče kapusin ponudba vin

Zavedamo se vloge vina ob jedi, ohranjamo domače jedi z zanimivimi nadgradnjami in ustvarjamo nove kulinarične kreacije iz domačih sestavin lokalnih dobaviteljev.

V veliki in raznoliki ponudbi jedi se odraža skrb za gosta, obstaja možnost izbire za različne okuse in trenutke.

Naše gostišče je priljubljeno tudi za poroke, rojstnodnevne zabave in avtobusni turizem.

NAGOVOR O GOSTIŠČU, KRAJU

Dobre gostilne so od nekdaj ponos družine, kraja, vasi, mesta in države. Tako smo lahko Belokranjci ponosni na Kapušinovo gostišče na Krasincu. Zelo se je uveljavila, ponuja vrhunsko kulinariko, ima bogato ponudbo uveljavljenih belokranjskih in slovenskih vin ter someljejsko strežbo. Gost lahko opazi izoblikovan lasten, hišni slog gastronomije, ki je sinteza belokranjske dediščine in različnih inovacij ter vplivov regionalnih okolij. Vas Krasinec potrebuje tudi gostilno, saj je od nekdaj gostilna igrala na vasi prostor, kjer so se vaščani srečevali, družili, kjer so se sklepale kupčije, ali tudi ob harmoniki zapeli ter zaplesali. Skratka v vaški gostilni se je na svoj način zrcalila duša vasi. Da je Kapušinovo gostišče uspela ohraniti povezavo z vasjo, ostati privlačna za kraj, pričajo domačini za točilnim pultom.

NEKAJ BESED O KUHINJI

Jedilni list gostišča govori o spoznanju pri Kapušinovih, da je potrebno z gastronomijo prispevati k prepoznavnosti turistične destinacije. Lahko govorimo o sintezi belokranjske dediščine, več domačih inovacij ter delno vplivov posameznih regionalnih okolij Slovenije, predvsem slovenskega Sredozemlja. Ponudba jedi v veliki meri odkriva belokranjsko kulturno dediščino, nadgrajeno z lastnimi in tujimi sodobnimi spoznanji. Bela krajina je ena od slovenskih gastronomskih regij, ki je ponudbeno, svojstvena in razpoznavna. Smo mojstri za pripravo pečenih jagenjčkov in odojkov, imamo poleg zaščitene pogače tudi belokranjsko povitico, prosto povitico… V veliki in raznoliki ponudbi jedi se odraža skrb za gosta, obstoja možnost izbire za različne okuse in trenutke. Z občutkom in ljubeznijo pripravljene jedi gospe Ane Kapušin in njenih sodelavk, gostje odhajajo zadovoljnih in nasmejanih obrazov.

O VINSKI PONUDBI

»Žalostna je miza na kateri ni vina« je znan rek slovenskega vinskega zavetnika Antona Martina Slomška. Gospodar Roman Kapušin, sommelier II. stopnje, se zaveda vloge vina ob jedi. Nobeno vino ni primerno za vsako jed, zato je ponudba vin široka in se lahko najde vino, ki bo pomagalo dodati vsaki jedi še več sijaja. Najbolj prepoznavno belokranjsko vino je vsekakor Metliška črnina. Smatram, da je ob jedeh, h katerim jo bo priporočil sommelier, neprekosljiva pri pitju za mizo. Modra frankinja jo zasenči kot vino za pokušanje. Belokranjcec s svojo svežino, sadnostjo, pozitivno in nežno grenčico po požirku vzbuja tek in očisti jezik. Imamo pa še več odličnih vin, ki odražajo belokranjski značaj, prepoznavnost, kot sauvignon, rumeni muškat, portugalka…

Dr. Julij Nemanič

Izjava o zasebnosti

Naše spletno mesto uporablja piškotke. To so majhni podatkovni drobci, ki jih spletni strežnik ob obisku ponudi vašemu brskalniku. Ta jih običajno shrani na vaš računalnik oziroma mobilno napravo, ob poznejših obiskih pa se shranjeni piškotek iz brskalnika ponovno pošlje strežniku. Piškotki se uporabljajo za shranjevanje nastavitev, vodenje seje posameznega uporabnika, razlikovanje med uporabniki in za njihovo sledenje na spletišču (lahko tudi med večimi spletišči). Nadzor nad nalaganjem piškotkov, pregled njihovih lastnostni in njihovo brisanje so možni v nastavitvah vašega spletnega brskalnika ali z uporabo dodatnih vtičnikov v njem.

Piškotke razlikujemo glede na naslednje značilnosti:

1. začasni (in sejni) ali trajni piškotki,
2. lastni piškotki ali piškotki tretjih oseb.

Sejni piškotek je piškotek, ki se samodejno izbriše, ko brskalnik zaprete, medtem ko trajni piškotek ostane shranjen v brskalniku, dokler ne mine določeno obdobje (kar je lahko nekaj minut, dni ali več let).

Lastne piškotke postavi spletno mesto, ki ste ga obiskali, piškotke tretjih oseb pa postavi zunanja partnerska spletna storitev, ki je v spletno mesto vključena zaradi želene funkcionalnosti.

Katere piškotke uporabljamo na naši spletni strani?

Na spletnem mestu uporabljamo piškotke analitične storitve Google Analytics, ki so tako trajni in začasni (sejni piškotki), in pištotke vtičnika WordPress Statistics. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.). Omogočajo nam, da ocenjujemo doseg in zanimivost naših prispevkov in odziv na občasne medijske akcije, ki jih izvajamo. Vse podatke uporabljamo interno in zgolj v namen izboljševanja našega spletnega mesta.

Kaj pa piškotki, ki so vezani na vtičnike družbenih omrežij?

Piškotki, ki so vezani na vtičnike družbenih omrežij nam omogočajo, da v vsebino svojega spletnega mesta integriramo njihove produkte – tako lahko obiskovalci delite vsebine s svojimi prijatelji oziroma drugimi povezanimi osebami (različni gumbi, kot so všeč mi je, deli vsebino, priporoči …). Vtičniki uporabljajo piškotke, da lahko družbena omrežja identificirajo svoje člane, ko ti pridejo na spletno mesto z vtičnikom. Če ob obisku našega spletnega mesta niste prijavljeni v posamezno družbeno omrežje (ali niste njegov član), pa je potrebno soglasje za nalaganje piškotkov s strani vtičnikov.

Druge povezave

Na spletnem mestu lahko najdete povezave do drugih spletišč, ki niso pod našim upravljanjem. Za spoštovanje zasebnosti oziroma za vsebino teh spletišč ne odgovarjamo, obiskovalcem preprosto le nudimo povezave, prek katerih lahko pridejo do uporabnih informacij s področja informacijske varnosti.